Această secțiune cuprinde cele mai generale întrebări despre PHP: ce este și ce face.
Din prefața manualului:
PHP este un limbaj de scripting care poate fi inclus în HTML. O mare parte din sintaxa acestuia fiind imprumutată din C, Java și Perl cu alte câteva caracteristici specifice PHP adăugate în el. Scopul limbajului este să ajute programatorii web să scrie repede pagini generate dinamic.
PHP vine de la PHP: Hypertext Preprocessor. Această denumire crează confuzii multora, deoarece primul cuvânt din acronim este însuși acronimul. Un astfel de acronim se numește recursiv. Pentru informații suplimentare, cei curioși pot vizita » Dicționarul liber, on-line de termeni informatici sau » Înregistrarea Wikipedia despre acronime recursive.
PHP/FI 2.0 este prima versiune a PHP și nu mai este întreținută în prezent. PHP 3 este succesorul PHP/FI 2.0 și e mult mai plăcut. PHP 5 este generația modernă a PHP, ce folosește » Zend engine 2 care, printre altele, oferă multe facilități suplimentare de programare OOP.
Da. Vezi fișierul INSTALL, care este inclus în codul sursă distribuit cu PHP.
Ar trebui să accesați PHP Bug Database și să vă asigurați că bug-ul găsit nu este deja cunoscut. Dacă nu-l vedeți în baza de date, utilizați formularul de raportare pentru a comunica despre bug. Este important să utilizați baza de date a bug-urilor în loc să transmiteți doar un email către una din listele poștale, deoarece în acest fel bug-ului i se va atribui un număr de urmărire și apoi veți putea reveni pentru a verifica statutul bug-ului. Baza de date a bug-urilor poate fi găsită la » http://bugs.php.net/.